VOLLWERTPELLETS 25kg - St Hippolyt

  • 390 SEK
Artikelnummer: 2231
Dela

Mättande och fiberrik utfodring
På grund av den exceptionellt höga smältbarheten och ett varierat innehåll av viktiga näringsämnen är Vollwertpellets särskilt lämpliga för hästar av alla raser både på underhålls- och tävlingsnivå.
Mer än 150 enskilda komponenter ingår i Vollwertpelletsen och erbjuder hästen ett brett spektrum av näringsämnen, vilket kompenserar eventuella svagheterna i grovfodrets innehåll.

  • Kallpressade pellets utan bindningsmedel
  • Bidrar till stor diversitet i utfodringen
  • Havrefri

Mer än bara ett pelletsfoder
Grovfoder, havre och pellets. Så fodras de flesta hästar. Ofta med stora kvalitetsskillnader och ofta utan möjlighet till förändringar. Då är det viktigt att åtminstone en faktor är analyserad och skapar en säkerhet och garanterar toppkvalitet. VollwertPellets ger en grundfodring av oöverträffad kvalitet.

– Förstklassigt foder och stor mångfald
– Kallpressad utan bindningsmedel
– Effektiv och mycket användbar
– Med örter, oljor och oljefrön

DET ÄR ENKELT ATT FODRA
Vollwertpellets är ett kompletteringsfoder av högsta kvalitet och kan användas som det enda kraftfodret tillsammans med grovfoder och vatten. Tack vare en ovanligt hög smältbarhet och ett varierat innehåll av närings- och vitalämnen är Vollwertpellets lämpligt till hästar av alla raser både på underhållsnivå och på tävlingsnivå. Vollwertpellets är helt utan havre och kan därför användas även till temperamentsfulla hästar. Vollwertpellets kan användas som det enda kompletteringsfodret, men är också lämpligt som komplement till havre eller i kombination med müsli.

FULLVÄRDE BETYDER KALLPRESSAT
Som alla St. Hippolyts produkter blir också denna pellets framställd vid en temperatur under 40 ºC utan tillsatta bindnings- eller konserveringsmedel utan endast de som finns naturligt i råvarorna används (t.ex. växternas egna enzymer, vitaminer och sekundära växtämnen). Härmed bevaras den matsmältningsfrämjande grova strukturen och de annars välkända problemen med pelletsfoder undviks. Vollwertpellets har ändrat pelletsfodrets dåliga rykte. En utmärkt matsmältning och hög smaklighet är ett kännetecken för detta allround-foder. Denna pellet äts gärna och tack vare den grova strukturen uppnås en lång tuggtid. Mer än 150 olika komponenter ingår i Vollwertpellets så att hästen av denna mångfald kan utnyttja exakt de näringsämnen som den har behov av. Härmed kompenseras det för att hästen får en ensidig kost genom ofta endast 5-6 olika grässorter i grovfodret.

EKONOMISK FODRING
Flera års användning i stora hästanläggningar har visat att hästarna uppnår ett bättre foderutnyttjande. En reducerad mängd kompletteringsfoder skonar matsmältningssystemet och hästarna får högre vitalitet och högre motivation, är avslappnade och ridbarheten är hög. Även pälsbyte och stress hanterar hästarna som regel bättre.

SAMMANSÄTTNING

Kornflingor, snittad lusern, vetekli, havreskalskli, oljefrön (linfrön, solroskärnor, nigellafrön) 7 %, majsgroddar, korngroddar, veteströmjöl, betfibrer, äppelfiber, örter (pepparmynta, rosmarin, timjan, fänkål, kamomill, bockhornsklöver) 2,2 %, kalciumkarbonat (marint och mineraliskt), majsflingor, salt, vindruvmäsk, risgroddar, öljäst, äpplevinäger, magnesiumoxid, dicalciumfosfat, växtkol, vildäpple