Balance Mix

  • 289 SEK
Artikelnummer: 8
Dela

Müsli-blandning till hästar i lätt till måttligt arbete. Balance Mix är havrefri och innehåller en stor del fiber från bl.a. cikoria, linfrö, kli, lusern och timotej. Dessa ingredienser hjälper hästens tarmsystem med att fungera så optimalt som möjligt. Cikoria har dessutom en mycket positiv effekt på matsmältningen, då den innehåller en stor del inulin som är känt för sina prebiotiska egenskaper. Den tillsatta jästkulturen verkar probiotiskt och de två ihop med det höga fiberinnehållet skapar helt optimala villkor för din hästs matsmältningssystem. Balance Mix är utvecklat med fokus på matsmältning och sundhet, och är därför det optimala valet till hästar med känslig mage – oavsett om det är fritidshästar eller tävlande hästar. Tack vare den höga mängden vitaminer och mineraler kan blandningen användas till många olika slags hästar

. • Havrefri

 • Högmineraliserat

 • Extra lusern och timotej 

• Passar bra till både fritids- och sporthästar Rekommenderad daglig fodergiva: 250 – 350 gram pr. 100 kg kroppsvikt till hästar i underhåll 350 – 500 gram pr. 100 kg kroppsvikt till hästar i lätt till måttligt arbete 500 – 700 gram pr. 100 kg kroppsvikt till hästar i måttligt till hårt arbete Kraftfoder skall alltid ges i kombination med grovfoder (hö/wrap) av god kvalité (1,5 till 2 kg/100 kg kroppsvikt)

. Energi/FE pr.kg: 0,82 MJ: 10,82

 Ingredienser: Havreskal, Lusern, Ångvalsat korn, Avnar av linfrö, Timotej, Majsflingor, Rostade sojabönor, Dinkel, Vetekli, Linfrö, Melass av sockerrör, Linfröolja, Linfrökaka, Sojaolja, Ärtflingor, Morotsflingor, Torkad cikoriamassa, Jästprodukt, Torkat johannesbröd, Potatisprotein.