EQUILAC NORDIC MÜSLI 20kg - St Hippolyt

  • 400 SEK
Artikelnummer: 2241
Dela

Till det dräktiga stoet
EquiLac är ett foder för dräktiga och digivande hästar som utfodras under hela dräktigheten och till slutet av digivningen.
EquiLac bidrar med extra energi och de näringsämnen som stoet har behov av under hela perioden, så att även fölet får i sig rätt näringsämnen redan som foster.

  • Mineraler, spårämnen och vitaminer i biologisk lättupptaglig form
  • Balanserat protein- och energiinnehåll
  • Stimulerar mjölkproduktionen

Behovsorienterat stofoder – Endast det bästa till sto & föl

När stoet med en stilla gnäggning hälsar sitt nyfödda föl välkommen och när det nya lilla livet vacklande hittar stoets livgivande mjölk är stoägaren både lättad och glad. Med rätt foder under dräktigheten och laktationen läggs den bästa grunden för fölets utveckling och hållbarhet i avel och sport.

Ändamålsenligt foder till avelsston från 8:e dräktighetsmånaden, utvecklat under flera års samarbete med fullblodsstuterier.

– Balanserat protein-/energiinnehåll
– Med örter, havsalger, oljor och oljehaltiga frön
– Högt innehåll av essentiella aminosyror
– Behovsoptimerat förhållande mellan de enskilda spårämnena

FODRA FÖR FERTILITET
Ca 3 månader innan betäckning ska stoet förberedas med en riklig tilldelning av vitalämnen utan att det tillförs för mycket energi. Tillskott av St. Hippolyts β-caroten-vitlök och spårämnen t.ex. MicroVital ökar chanserna för befruktning. Under hela dräktigheten är det dessutom viktigt att ge ett foder som har ett högt innehåll av mikronäringsämnen men samtidigt har ett behovsinriktat energiinnehåll.

ALL INCLUSIVE
EquiLac har ett högre innehåll av protein av mycket hög kvalitet. Med ett noggrant urval av råvaror och kombination av olika protein- och energikällor, samverkar de använda komponenterna vilket ger ett optimalt protein:energi-förhållande i fodret. Samtliga vitaminer, mineraler och spårämnen är tillsatta i behovsinriktade mängder och i biologisk högupptaglig form. EquiLac kännetecknas av det balanserade förhållandet mellan de enskilda spårämnena. Öljäst, växtgroddar, många marina näringsämnen och många andra vitalämnen kompletterar denna blandning.


Utfodringsrekommendation

Stoet ska fodras med förstklassigt foder där mängden anpassas efter näringsbehovet. Angivna mängder av EquiLac är beräknat utifrån att stoet har tillgång till ett bra näringsrikt grovfoder samt tillgång till gräs under våren och sommaren.

per 100 kg häst dagligen:
Från betäckningstillfället till – 8 dräktighetsmånad: 300 g
8-9 dräktighetsmånad: 350 g
9-11 dräktighetsmånad: 400 g
1-3 laktationsmånad: 400-500 g
4 laktationsmånad till avvänjning: 350-400 g

1 månad före avvänjning trappas EquiLac ner under 14 dagar.

OBS: Detta kompletteringsfoder har ett högre innehåll av vitaminer och mineraler än ett vanligt kompletteringsfoder och ska därför som mest utgöra 33,3 % av hästens foderstat (inklusive hö). Vänligen följ utfodringsrekommendationen.

1 liter = ca 600 g müsli

SAMMANSÄTTNING

Korn- og majsflingor, snittad lusern, betblast, äppelmäsk, oljefrön (linfrön, solroskärnor, fänkålsfrön, nigellafrön) 4,4 %, korngroddar, havreskalskli, fullkornshavreflingor, örter (pepparmynta, fänkål) 2,5 %, snittat varmluftstorkat alphö, vetekli, öljäst, majsgroddar, kallpressade oljor (majsgroddar, linfrön, solroskärnor) 2 %, kalciumkarbonat (marint och mineraliskt), salt, ärtprotein, betfibrer, havsalgmjöl, vetegroddar, morötter, himalayasalt