EQUIMEB HEPA 3kg - St Hippolyt

  • 550 SEK
Artikelnummer: 2246
Dela

Dietiskt kompletteringsfoder för häst
Equimeb Hepa tillför näringsämnen i hög koncentraton som understödjer leverns regenerering. Innehåller naturliga antioxidanter från vindruvkärnextrakt och ett högt innehåll av vitamin E. Därutöver innehåller den essentiella aminosyror, fettsyror och spårämnen för att understödja återuppbyggnad av leverns celler.

  • Leverstärkande tillskott
  • För understödjande av levercellernas regenerering
  • Innehåller Mariatistel och Kronärtskocka 

Understödjande av leverfunktionen

Equimeb® Hepa ges som ett tillskott till den vanliga dagliga fodringen och innehåller leverunderstödjande, funktionella näringsämnen i hög koncentration. Därmed kan alla hästar uppnå en stimulering av leverfunktionen via fodringen, oberoende mängden eller arten av kompletteringsfoder.

– Optimal komposition av aktiva ämnen
– Med specifika kryddväxter
– Pelleterat och enkelt att utfodra

TVÅ PRODUKTER TILL LEVERN
Meta-Diät och Equimeb Hepa tillför hästen de näringsämnen den är i behov av för avlastning av leverfunktionen. Nybildning av leverceller (hepatozyter) understöds av ämnen från mariatisteln medan nedbrytningen av fett i levern
främjas av bittra ämnen från kronärtskockor. De essentiella aminosyrorna lysin och methionin är nödvändiga för cellernas återhämtning.

FUNKTIONELLA NÄRINGSÄMNEN
Linfrön, naturliga ämnen från öljäst, levande jästkulturer, fruktsockeroligomerer och B vitaminer främjar en hälsosam tarmmiljö och bidrar till att reducera de organbelastande bakterierna och svamptoxinerna. Antioxidanter har en nyckelroll som skydd av organceller mot fria radikaler. Det gäller t.ex. OPC:er från vindruvkärnextrakt, vitamin E och de membranstabiliserande fettsyrorna från t.ex. linfrön.

NÄR ANVÄNDS META-DIÄT OCH NÄR ANVÄNDS EQUIMEB HEPA?
Meta-Diät används istället för det vanliga kraftfodret och utfodras i en viss mängd för att tillföra organfunktionella näringsämnen i tillräckligt stor mängd. I många situationer, t.ex. till hästar som endast tål en liten mängd kraftfoder är detta inte möjligt. I sådana situationer kan det koncentrerade tillskottet Equimeb Hepa ges istället för Meta-Diät.

 

Utfodringsrekommendation
10-20 g per 100 kg kroppsvikt dagligen. Kan ges som enda foderkomplement tillsammans med grovfoder, eller tillsammans med det vanliga kompletteringsfodret.
OBS: Täcker inte hästens grundläggande mineralbehov. Kan med fördel ges tillsammans med MicroVital.

OBS: Detta kompletteringsfoder har ett högre innehåll av vitaminer och mineraler än ett vanligt kompletteringsfoder och ska därför som mest utgöra 15,1 % av hästens foderstat (inklusive hö). Vänligen följ utfodringsrekommendationen.

1 mått = ca 110 g

SAMMANSÄTTNING

Örter (fänkål, mariatistel, pepparmynta, kronärtskocka, kummin) 15 %, kornflingor, öljäst 10 %, malt, majsgroddar, majsflingor, snittad lusern, vetekli, äppelsirap, morötter, betfibrer, malda linfrön 2,4 %, vitlök, vindruvkärnextrakt 1,5 %, kallpressade oljor (linfrön, solroskärnor) 1,5 %, betmelass 1,2 %, äppelmäsk,
havsalgmjöl, mjölksocker, ärtprotein, havsalt, magnesiumfumarat