FOHLENGOLD 20kg - St Hippolyt

  • 490 SEK
Artikelnummer: 2244
Dela

Det självklara valet till ditt föl
Fohlengold kan introduceras till fölet så snart det visar intresse för stoets foder eller vid ca 3 veckors ålder. Fohlengold innehåller en bred sammansättning av ingredienser som stödjer upprättandet av en väl fungerande tarmflora. Sammansättningen är också anpassad för att stödja tillväxten och för en optimal utveckling hos det unga fölet. Fohlengold rekommenderas upp till 2 års ålder och kan sedan fasas ut och ersättas av kompletteringsfoder för vuxna hästar.

  • Mineraler i organisk form
  • Matsmältningsstimulerande ingredienser
  • Vetenskapligt dokumenterad effekt

Fölfoder för fölets speciella krav

Framtiden formas
Först liten och hjälplös och i nästa ögonblick blir modern omkörd i full galopp, varefter fölet genomför en snabb vändning följt av en tvärnit. Stolt och belåten trav, en spark mot en imaginär angripare och därefter en välbehövlig middagssömn i solen. Föl gör oss varma i hjärtat och man kan nästan inte ta ögonen ifrån dessa små liv som vi förväntar oss så mycket av.

Optimalt fölfoder som hjälper till med en balanserad utveckling av fölet. FohlenGold innehåller flera näringsämnen som understödjer matsmältningen och reglerar tillväxten från början. Samtidigt har FohlenGold ett högt innehåll av mineraler och spårämnen vilket gynnar en god utveckling av ledbrosk och skelett.

– Matsmältningsstabiliserande
– Lågt innehåll av stärkelse
– Högt innehåll av mikronäringsämnen
– Innehåller örter, havsalger, oljor och oljehaltiga frön

KVALITET I STÄLLET FÖR KVANTITET
FohlenGold innehåller vegetabiliska proteiner med högt biologisk värde. Dessutom innehåller FohlenGold aminosyror som är viktiga för en god utveckling av muskulaturen. Stärkelseinnehållet ligger på en låg nivå och istället används en lång rad värdefulla oljehaltiga frön, fibrer samt vitaliserande och matsmältningsunderstödjande näringsämnen.

FohlenGold är baserat på ingredienser av högsta kvalitet som majsgroddar, öljäst, örter och många naturligt vitalämneshaltiga råvaror. Mineralerna är övervägande av organiskt och marint ursprung med hög upptaglighet i fölet och förhållandet mellan spårämnena är perfekt avstämt, vilket säkerställer en problemfri tillväxt. Med jäst, malt, linfrön och en speciell sammansättning av kryddväxter stimuleras den enzymatiska matsmältningen, som utvecklas inom loppet av fölets första levnadsveckor. Det blir då möjligt att etablera en välfungerande och motståndskraftig grovtarmsflora.

STARK GENOM HELA LIVET
Föl som får FohlenGold är väl förberedda för stressiga moment i sina liv, som avvänjning eller transporter. FohlenGold täcker fullständigt fölets specifika behov av näringsämnen. Allt som allt utgör FohlenGold den bästa grunden för en hälsosam utveckling av fölet och bidrar till att förebygga ett för tidigt slitage av den vuxna hästen.

SAMMANSÄTTNING

Majsgroddar 20 %, kornflingor, betblast, öljäst 4,5 %, majsflingor, kalciumkarbonat (marint och mineraliskt), snittad lusern, äppelsirap, betfibrer, örter (pepparmynta, koriander, salvia, oregano, mejram) 3,4 %, kallpressade oljor (linfrön, solroskärnor) 2,6 %, oljefrön (linfrön, solroskärnor, fänkålsfrön, nigellafrön) 2,6 %, äppelmäsk, snittat varmluftstorkat alphö, vört, vetekli, ärtprotein, salt, vindruvskal, korngroddar, havsalgmjöl, vitlök, vetegroddar