Hesta Mix Nordic Pellets

  • 495 SEK
Artikelnummer: 2224
Dela

Basfoder för specialraser
Hesta Mix Nordic Pellets är kallpressade pellets som tillför en hög andel av fibrer, örter och essentiella aminosyror. Ett foder väl anpassat för hästar i behov av en stabil energigiva, som inte kommer från socker och stärkelse. Exempelvis hästar under igångsättning eller unghästar som behöver styrka och hull. Vitaminer och mineraler är av högsta naturliga och organiska kvalitet och är anpassade för behoven i de nordiska länderna.

  • Spårämnen med en hög biotillgänglighet
  • Långvarig energi
  • Havre- och melassfri

Extra högt innehåll av mikronäringsämnen
Hesta Mix Nordic är särskilt lämpligt till barockhästar, ursprungsraser, lättfödda hästar samt hästar som har speciella krav på mineral- och vitalämnesförsörjningen.

– Spårämnen med hög biotillgänglighet
– Snabba resultat
– Med örter, oljor och oljehaltiga frön
– Kan kombineras med andra kompletteringsfoder

BRISTER HAR MÅNGA ANSIKTEN
Många hästar behöver endast en liten mängd kompletteringsfoder för att täcka energibehovet. Det kan ibland betyda att tilldelningen av livsviktiga närings- och uppbyggnadsämnen blir för liten. Många av de vanligaste kompletteringsfodren tar inte hänsyn till denna situation och täcker därmed inte hästens näringsbehov. Följderna är bristsymptom, som kan visa sig på många sätt, bl.a. som nervositet, oro, slitage och upptagningsstörningar, ökad mottaglighet för infektioner, hudproblem, allergier, avmagring, ämnesomsättningsproblem och hormonstörningar.

EXTRA HÖGT INNEHÅLL AV SPÅRÄMNEN
Hesta Mix är ett hästfoder med extra högt innehåll av vitalämnen och mikronäringsämnen i biologisk högupptaglig form. Även vid små mängder foder kan man säkra en behovsinriktad försörjning med organiskt bundna och därmed högupptagliga spårämnen. Tack vare den effektiva upptagligheten i tarmen och den snabba transporten till det aktuella organet kan bristsymptom utjämnas och avhjälpas både snabbt och effektivt.

HESTA MIX NORDIC PELLETS
Den oöverträffade, kallpressade Hesta Mix Nordic Pellets tillför en hög andel av fibrer, örter samt essentiella aminosyror och fettsyror. Speciellt lämplig till hästar i träning för uppbyggnad av muskler och under långvarig energiförbrukning med reducerad produktion av mjölksyra. Även lämplig till hästar som har behov av mer muskelutfyllnad eller hull utan extra tillförsel av energi från socker och stärkelse. Vitaminer och mineraler är naturliga och organiska av högsta kvalitet och det är vikt lagd på att understödja välfungerande muskulatur och ämnesomsättning.

SAMMANSÄTTNING

Kornflingor, snittad lusern, vetekli, havreskalskli, oljefrön (linfrön, solroskärnor, fänkålsfrön, nigellafrön) 7,2 %, äpplemäsk, majsgroddar 4,5 %, örter (koriander, salvia, fänkål, mejram, pepparmynta) 4,2 %, betfibrer, majsflingor, vindruvskal, kalciumkarbonat (marint och mineraliskt), öljäst, vindruvkärnextrakt, salt, vört, korngroddar, kallpressade oljor (linfrön, solroskärnor) 1 %, havsalgmjöl, vetegroddar, vitlök, ärtprotein