TEAM - AL-HÄST 2021

Vad är team AL-häst?

Det viktigaste för att oss när vi skapade teamet var att inte välja ett team med högst antal följare på sociala medier utan ett team där vi öppet kan dela med oss våra med och motgångar. Ett team som bygger på lojalitet och sunt hästtänk är och var viktigt för oss. I många fall anser vi att sociala medier för oss åt helt fel håll i förhållande till våra egna värderingar och vi är beredda att gå emot strömmen även fast det för tillfället inte kanske är det smartaste valet. 

Vi tror på vår idé och att det går att göra företagandet lite mer verklighetsförankrat att det är inte alltid en dans på rosor utan krävs hårt arbete för att lyckas inom hästbranschen. 

Här nedan kan du läsa mer om Team-AL hästs ryttare och du kan klicka på deras namn för att komma till deras privata instagramkonton där flera av dem uppdaterar regelbundet.

Vi är team al-häst

Arvid Johansson, 28år, Tyskland.
Jobbar sen hösten-20 i Tyskland för familjen Rothenberger som unghästberidare. Med sig till Tyskland har Arvid med sig sin häst Bansky som belönats med både lovord som både hopp och dressyrtalang vid ridhästtestet i Timrå 2020.

Arvids favoritprodukt: Eskadrons ludd boots
Mimmi Evertsson, 29år, Grytöl.
Tillsammans med sin häst Bell Air har Mimmi tävlat upp till 1.40 hoppning. Bell har Mimmi själv ridit in och utbildat. 

Mimmi kommer 2021, att inleda säsongen som mammaledig men hoppas komma igång med tävlandet under sommaren. 

Mimmis favoritprodukt: TiB långa chaps 

Malin Sellén Andersson, 35år, Vartofta.
Malin bedriver verksamhet och hjälper till med inridning, tillridning och försäljning, visning på 3-årstest och mycket mer.
Hon har meriter upp till svår hoppning och ingår i Hagens RFs elitlag 2021. 
Utöver deltagande i elitlaget har hon flera unghästar som matchas inför årgångs-klasserna 2021.
Malins favoritprodukt: Sporre med plastkula rekommenderas till hästar med skav.
Leather quick clean från NAF - perfekt att ha med sig på tävling mellan klasserna.
Bomber eggbutt elliptcal - Ligger stadigt och stabilt i munnen och passar bra på mina två hästar som kan upplevas starka men ändå är känsliga. 
Veredus supersheen - ger en lättborstad svans men utan kladd och pälsen blir inte hal.
Working bridle flash dy´on - Hög kvalitet av läder och lätt att ställa in till flera olika hästar. Snyggt och har bra passform.
Arma tendon boots med fluff - otroligt prisvärda skydd med bra passform.
Här finns ett filmklipp om passformen och Malin berättar mer om skydden.

Gabriella Pettersson, 23år, Mellerud.

Gabriella och hennes häst Diaborus Van De Kapel har tävlat upp till 125 och satsar mot högre höjder och mål som Falsterbo, starta 130 och Elmia i år igen! 

Gabriellas favoritprodukter: Silky man & svans, Show off, Warming wash, Cooling wash, Quick clean, Arma skydd fram o bak, Silky serum


Ida Svensson, 14år, Ludvika.

Ida har en C ponny som heter Verona och dem tränar både dressyr och hoppning men satsar just nu mest på hoppningen.Målet för 2022 är att göra stabila rundor i LD (70cm) och bli placerad.Och i dressyren godkända resultat i LB:1 samt att bli placerad.Favorit produkt: 

Idas favoritprodukt: TiB lädersåpa, Naf Show off

Cornelia Van Dommel Olsson, 21år, Tyskland.

Cornelia har meriter upp till SM-nivå på ponny och tävlat upp till 1.20. 

Under 2021 kommer Cornelia att vara bosatt i Tyskland där hon arbetar heltid med hästar.

Cornelias favoritprodukt: Dy´ons anatomiska träns.

Frida Törnberg 23år, Vänersborg.

Frida och hennes häst Hjärtat tävlar främst hoppning men har också startat dressyr under sitt första tävlingsår. Målet är fortsätta utvecklas tillsammans.

Fridas favoritprodukt:

Equiline ash, NAF Silky serum, K9 silverschampoAveve hästgodis och sportmix zero.

Emelie Palmén 25år, Trollhättan.Har tre hästar på gården. Två islandshästar och ett halvblod som hon satsar i dressyr med. Målet för 2022 är Medelsvår dressyr. Dessutom har en av islandshästarna påbörjat sin träning inför vuxenlivet. Emelie har en tydlig favoritfärg (rosa) så hon syns på tävling. Favoritprodukt: 

Naf Hedgy treats

Sigrid Björndal 15 år, Göteborg. Bor på en gård utanför Göteborg tillsammans med mina fyra hästar. Vi har ett halvblod och resten ponnyer. Tillsammans med mina hästar har jag lyckats ta SM brons i dressyr och fyra DM medaljer både i dressyr och hoppning. Under 2021 har vi även tagit placeringar i FEI dressyr och MSV hoppning .